Recent comments

Terbaru

MOVIE ANIMATION PARK STUDIOS!

Pengembaraan kami ke negeri Perak #traveloguemalaysia bersama @borakkita_official menjelajah selatan Perak selama 6hari. 

Perjalanan kami di Ipoh Perak yang sangat-sangat cantik dan kami berterima kasih kepada Majlis Perbandaran Ipoh membantu perjalanan kami dan pihak yang menaja perjalanan kami dari Kuala Lumpur.
@Canon Marketing Malaysia

@Wangi World Malaysia

Seterusnya kami ke 

Movie Animation Park Studios. MAPS 



Perjalanan Travelogue South Perak terus menuju ke Movie Animation Park Studios ( MAPS ) . Kali kedua abam memasuki maps yang sememangnya tetap teruja dan tak sabar lagi untuk masuk ke dalam.

Kali pertama abam pergi dulu klik sini!





Untuk mereka yang berkeluarga, sangat disarankan bawak anak-anak dekat sini sebabnya banyak benda yang menarik. Abam pasti budak-budak mesti enjoy datang sini. 

Macam-macam yang ada tapi yang paling best bagi abam adalah tayangan 3D Boboboi. Best gila ! 

Setaraf dengan antarabangsa tau!! Movie Animation Park Studio (MAPS) Ipoh

Sempat juga merasa attraction best kat sini seperti .
The Smurfs Village , BoboiBoy Hero Academy ,Hyper spin, Space X-Plorers , Stunt Legends , 
Asteriod Attack dan macam-macam lagi.














The Smurfs Theatre
Di sini anda dapat menyaksikan cerita Smurfs dan kawan-kawanya.





Space X-Plorers wajib anda cuba memang best dan menarik sambil menyaksikan view panorama di sana.



Starship Restaurant Indoor & Outdoor.
menikmati hidangan tengahari di sini yang besar dan sedap.







Memang besar tempat makan di sini macam kapal besar dan selesa bila datang ramai-ramai tambah lagi jika bawa anak-anak yang suka berlari.






setelah kita pesan makanan kita akan dapat buzzer nie jika dah siap barulah kita pergi ambil makanan yang sudah siap di masak. jadi tak payah nak beratur panjang-panjang kita boleh duduk berborak-borak sesama kawan.











lepas makan kami sambung main lagi sampai puas dan letih melayan semua karenah kawan-kawan yang penakut pun ada rupanya.



Asteroid Attack ini anda wajib cuba!
perasaan melawan graviti seperti di kapal angkasa katanya.



Ini yang paling di nantikan oleh yang datang ke maps!

 Persembahan aksi stunt bermotor!
Persembahan yang merbahaya tapi selamat ini memerlukan masa anda selama dalam 30 minit, bukan kita sahaja yang terpegun budak-budak apatah lagi,

Anda akan dapat menyaksikan aksi-aksi drift dari 5 buah kereta dan juga 4 buah motorsikal. 

Punya la ramai yang datang kali ini teruja melihat aksi stunt ini sampaikan semuanya fokus tak berborak apa pun.









Akhir sekali kami ke tayangan 4D Boboiboy yang setaraf dengan antarbangsa siap sekali dengan effect gegaran dan percikan air yang kami sangat-sangat teruja.







Jom kita pakat ramai-ramai ke sini dan menikmati segala yang di sediakan oleh Maps!

Persiaran Meru Jaya 3, Bandar Meru Raya
30020 Ipoh, Perak Darul Ridzuan
Tel : 05-501 5666

Operating Hours : 10 AM - 6 PM 
( Dibuka setiap hari )

Harga tiket :
Malaysian
Adult (13 years old - 59 years old) : RM 144
Child (3 years old - 12 years old) : RM 114
Senior (60 years ++) : RM 114
Ticket promotion valid until 1 January 2018
RM 550 for 5 people

22 comments:

  1. wah mcm best je kalau dpt pergi ni..kawin dgn org perak..tp blk kmpg mertua xpernah lagi berjln smpi ke ipoh..hihi

    ReplyDelete
  2. Teringin nak thk drift tu. Masa kat Gold Coast, Australia pun ada tapi terlepas show drift macam ni...

    ReplyDelete
  3. Alaaa jelesnya.. Kita belum sampai MAPS lagi tapi selalu dijeleskan dengan pengalaman kawan2 lain. Bilalah boleh sampai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xbagus jeles2 untuk hati, doa next sampai jugak nanti tu.

      Delete
  4. Menarik sungguh tp risau jugak nak ke sana sbb anak² Sal baru dlm lingkungan 5-8 tahun..takut tak pandai sgt nak hayati..tgu besar lg ckit..huhuhu..tp sebenarnya ibu dyorang dah excited tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup tunggu semua boleh berlari sbb dalam tu luas jugak.

      Delete
  5. besnye tengok maps. rumah dekat je tapi tak terpergi lagi. insyaALLAH pas ni boleh pergi dan bawa anak n family skali

    ReplyDelete
  6. Terbaik. Dah ada sebab untuk pakai ETS untuk pergi ke Ipoh.

    ReplyDelete
  7. tak pergi pun takpe kot. sebab puas tengok gambar2 kat sini :D

    ReplyDelete
  8. Serious nampak seronok sangat. Tengok gambar pun teruja. Especially part stunt bahaya tu,mesti best kalau dapat tengok kereta" tu live

    ReplyDelete
  9. memang best sangat MAPS nie ! First time pergi sana. Nanti bila dah buka sepenuhnya ingat nak datang lagi bawa family ke sini. Nak jamu selera dekat Starship restaurant lagi. Sedapnya sos dia ! <3

    ReplyDelete
  10. Mesti best kalau dapat pegi ni nanti. Harap ada la rezeki

    ReplyDelete
  11. Wow, bestnya. Terining nak bawa famili ke sini.

    ReplyDelete
  12. memang menarik dalamnya. macam2 ada. tempat mesti pergi ni, lagi meriah dengan keluarga

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  13. macam2 ada.......nak tunggu semua buka baru nak terjah

    ReplyDelete
  14. Tempat sangat menarik tapi bila tengok harga 😱😱😱😱😱😱😱😱

    ReplyDelete
  15. Menarik tenagok MAPS ni..ada rezeki boleh datang

    ReplyDelete
  16. Anak kecik lgi nk pegi 😅 anyway best tgk.

    ReplyDelete
  17. nampaknya macam menarik sangat. i tak pernah pergi lagi, tapi banyak kawan cakap not worth the price. hopefully one day mereka nak sponsor bagi i pi. hahaha

    YourFinanceDoctor

    ReplyDelete

Travel Blogger, Event, and Malaysia Food networking
Please send me a message at dboyfotopages@gmail.com.
Thank you for comment :)