Recent comments

Terbaru

FUNTASY HOUSE TRICK ART, IPOH


Pengembaraan kami ke negeri Perak #traveloguemalaysia bersama @borakkita_official menjelajah selatan Perak selama 6hari. 


Perjalanan kami di Ipoh Perak yang sangat-sangat cantik dan kami berterima kasih kepada Majlis Perbandaran Ipoh membantu perjalanan kami dan pihak yang menaja perjalanan kami dari Kuala Lumpur.
@Canon Marketing Malaysia
@Wangi World Malaysia

Jika ke Ipoh jangan lupa le sini!! Jalan-jalan sambil bergambar kat Funtasy House | 3D mural indoor pertama di Ipoh! Banyak site menarik bergambar dengan member-member dan family. Pihak @funtasyhouse akan membantu anda untuk mendapat gambar-gambar yang cantik.. letih juga sebab banyak lokasi spot bergambar yg lawa-lawa.







Anda pasti teruja Ipoh mempunyai banyak tarikan menarik yang menjadi pilihan destinasi dari pelbagai lapisan masyarakat. 

Bas pelancong memenuhi setiap parking menandakan Ipoh menjadi tarikan yang sememangnya hebat. Sekitar kawasan banggunan lama yang menjadi ikonik di jaga dan di pelihara oleh pihak Majlis Pembandaran Ipoh.




























Jangan lepaskan peluang untuk merasai sendiri keunikan yang ada di sini. Kami pasti ada akan memenuhkan memory kad handphone anda!

FUNTASY HOUSE TRICK ART
16, Jalan Market, 30000 Ipoh, Perak
Tel : 05-2550 007


Operating Hours : 
Weekdays ( 9am - 6pm )
Weekends & Public Holidays ( 9am - 8pm )

Ticket Price :
Adults Malaysian : RM 15
Kids Malaysian : RM 10

21 comments:

  1. Tak sangka dekat perak pun ada rumah terbalik macam ni, boleh singgah nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yang bertambah best xpayah pergi langkawi kat sini pun ada kan2..

      Delete
  2. Selalu nampak kat IG, last baru ni tahu kat Ipoh je. Boleh la singgah nanti balik kampung.

    ReplyDelete
  3. Ipoh kampung saya ni. Tak tau pulak ada tempat menarik macam ni. Balik kampung sebab nak jumpa sedara mara. Next time bole la melawat tempat menarik ni....

    ReplyDelete
  4. Perak pun ada rumah ilusi macam ni. Baru bukak ke tempat ni? Rasa macam tahun 2016 pergi tak ada lagi rasanya

    ReplyDelete
  5. Wahhh best nya, akak memang suka bergaya berselfie ni hihi. Mak akak, lagi lahh ni kalau bawak mak, konpem tak cukup satu roll film haha, mujur ler sekarang dah guna digital kamera aja, so mak boleh posing sepuas puas nya.
    Jom tingkatkan trafik blog anda dengan 12 tip sempoi ini

    ReplyDelete
  6. Kat Ipoh? Mak oiii banyak plak tempat menarik kat Ipoh..betul2 fight daya tarikan pelancong dengan negeri lain ni..rata2 semua tempat dh ada..kat PD pun dh ada dh..jadi la PD wakil NS...hehehe

    ReplyDelete
  7. Nampak real semua gambar2 tu especially yg kena potong perut tu. Ngeri giler.
    Ipoh semakin mendapat tempat di kalangan pelancong. Dan dah byk tempat menarik ada di ipoh skrg ni kan.

    ReplyDelete
  8. Thanks for the info. Kalau ter pergi Ipoh, boleh lah singgah sini. Semua gambar cantik-cantik.

    ReplyDelete
  9. warghh!! jelesnya nampak tengok gambar tu semua cantik2 belaka! kena pergilah tempat ni. bawak keluarga mesti syok!

    ReplyDelete
  10. Bestnya Funtasy House Trick Art kat Ipoh ni. Kalau singgah Ipoh memang nak pergi. Muzium kat penang dah selalu dah pergi.

    ReplyDelete
  11. TB orang perak pun tak tau ada rumah ni .. huhuhu.. nak pi lah nanti.. ajak family mesti syokk

    ReplyDelete
  12. Menariknya! Dah lama teringin nak pergi tempat macam ni. Tak sangka Ipoh pun ada. Will visit this Funtasy House soon 😍😍

    ReplyDelete
  13. Cun, dah tahu dah nak buat apa pergi Ipoh nanti. Ada ETS. Yeah.

    ReplyDelete
  14. cantik gambar.. menarik betul Funtasy house ni. bawa 1 family pergi mesti lagi best ni

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  15. Awakkkkkkkk... kita pernah ke Ipoh tu.. tapi tak pernah jelajah area ni. Bestnya..banyak gila art dan org yg lukis tu sangat kreatif. Respek!

    ReplyDelete
  16. Indeed looks tricky. Photos taken by you are nice and creative too.

    ReplyDelete
  17. Sepanjang hidup tak pernah lagi pergi muzium terbalik. Hehe. Seronok ye tengok photo-photo di sana. Blog awak dan gambar pun semua kemas dan cantik juga. Keep it up!

    ReplyDelete
  18. Heee...ingat kat KL jer ada rumah terbalik ni...Ipoh pun ada?nti nk ajak hubby pegilah!Nest time klu gi jln2 ajaklah kita..

    ReplyDelete
  19. wah kapan ya ke ipoh, rasanya ingin melancong ke sana

    ReplyDelete
  20. Wahh.lama xpegi perak..next time ada holiday ke utara boleh la singgah..

    ReplyDelete

Travel Blogger, Event, and Malaysia Food networking
Please send me a message at dboyfotopages@gmail.com.
Thank you for comment :)